Undersøgelser viser hvor vigtig en cykelhjelm er

Rigtig mange af vi moderne mennesker verden over er blevet fortalt et hav afgang af vores samfund, af folk, der holder af os og ikke mindst af læger – og sundhedseksperter, at vi virkelig bør kører med den cykelhjelm. At det kan redde liv og redde vores hjerne. Læs meget mere her, hvis du vil finde den perfekte cykelhjelm til dig.

Skån din hjerne

Af en eller anden grund, kører rigtig mange af os bare stadigvæk ikke med den hjelm, når vi cykler rundt. Det kan der sikkert være flere årsager til. Måske har vi kun hørt, at det anbefales. Det er måske blot blevet fortalt os, nemlig at undlade sin cykelhjelm er meget farligt under et sammenstød eller styrt på cyklen, men ikke uddybet yderligere.

Hvis det rette billede af, hvad der i høj grad kan ske i virkeligheden med et styrt, hvor dit hovede rammer asfalten uden cykelhjelm, måske bliver tydeligere, kan det være, vi forstår alvoren. Hvordan din hjernes funktion kan blive så forværret. Og overleve helt, som om ingenting var sket, i mange tilfælde med cykelhjelmen. Selv hvis kroppen er smadret på grund af et modbydeligt styrt. Og hvem tænker ikke, at et af de absolut mest tragiske steder at få skavanker, er netop i hjernen.

Se det store udvalg af cykelhjelme til voksne

Hvis du er på jagt efter den rette cykelhjelm til dig, så tag og klik ind her og se udvalget af billige cykelhjelme til voksne. Forhåbentligt er der netop her de bedste odds for at finde den cykelhjelm, du måske længe har ventet på, der er designet, som du lige kan lide det. Som passer flot til dit hovede, og som har en farve, du føler dig aldeles godt tilpas med.

Helt ærligt, bør vi tage os sammen, når det gælder fast brug af cykelhjelm. Skal vi første forstå, hvor farligt et styrt er for ens hovede, når vi helt har mistet evnen til at tænke optimalt eller som før? Det har masser af stærkt professionelle og troværdige undersøgelser vist.

Hvad skal der så til?

Tilvænning er nok nøgleordet. Vi lærte at vende os til sikkerhedsseler, til at rygning ikke foregår indendørs og mange øvrige områder. Det handler selvfølgelig om noget lovændring, der trådte i kraft. På den anden side, kan man også diskutere om alt skal kontrolleres og bestemmes af overhovederne og staten. Om vi med nogle ting bare må lade det være op til den enkelte, at tage ansvar eller være risikovillig.